GO Golf

Met GO GOLF bent u snel weer aan het golfen.
Lekker een middagje golf spelen; soepel door de baan lopen en leuke gesprekjes met uw medespelers voeren. Wie wil dat niet ? Helaas hebben veel golfspelers ervaren dat van dit plezier niet veel meer over blijft wanneer het lichaam wat gaat haperen. Slijtage, operaties en andere fysieke ongemakken kunnen er de oorzaak van zijn dat iemand met minder plezier zijn baantje loopt of erger nog; hierdoor moet stoppen met golfen. Ook kunnen fysieke beperkingen een reden zijn waarom iemand nooit met de golfsport begonnen is.
U vraagt zich af hoe snel u weer alles kunt doen wat u voorheen deed. Of hoe u zich zo goed mogelijk kunt voorbereiden op het golf met uw chronische ziekte. Of u stelt zich de vraag of u met een aanwezige beperking eigenlijk wel aan de golfsport moet beginnen.

De GPA golf-fysiotherapeut helpt u te (blijven) golfen.
Het herhaald bewegen met steeds weer dezelfde golfswing en daarbij optredende piekbelastingen tijdens de overgang van backswing naar downswing, tijdens impact en de follow-through kunnen te belastend voor het lichaam worden. De pijnvrije swing heeft als kenmerk dat de biomechanische belastingen die optreden tijdens de swing in overeenstemming zijn met de belastbaarheid van de golfer. Daarom is het zaak dat de GPA golf-fysiotherapeut uw bewegingmogelijkheden test, een individueel golfspecifiek trainingsprogramma opstelt en in samenspraak met de golfprofessional tot een individuele uitgebalanceerde swing komt. Hierdoor ontstaat een combinatie van maatregelen die de meeste garantie geeft op pijnvrij bewegen.
De Nederlandse vereniging van gespecialiseerde golf-fysiotherapeuten (GPA), heeft als doelstelling de verdere professionalisering van de fysieke begeleiding van golfers van elk niveau. Door de onderlinge samenwerking tussen de GPA Holland golf-fysiotherapeuten en de PGA wordt een ‘best practice’ ontwikkeld, en waar mogelijk  ‘evidence based’ oefen- en behandelprogramma’s samengesteld. GPA Holland streeft daarbij de nauwe samenwerking na met golfprofessionals.

Om de jeugd te stimuleren, om voorafgaand aan het slaan op de driving range en/of het spelen van de baan, zich fysiek voor te bereiden op een technisch juiste bewegingsuitvoering, is er, in opdracht van de Nederlandse Golffederatie, een serie warming-up oefeningen samengesteld, met het accent op de juiste lichaamshouding.
Let op !  De golf-fysiotherapeut gaat u niet leren golfen; dat doet de golfpro. Wat de golf-fysiotherapeut wel doet is een analyse maken van uw fysieke beperkingen, deze indien mogelijk verhelpen of reduceren, of anders in samenwerking met de golfpro uw upswing, downswing en folow-through in overeenstemming brengen met uw mogelijkheden. Daarnaast krijgt u tips over hoe u zich via een warming-up goed kunt voorbereiden en hoe u zich  “door de baan” moet bewegen met in achtneming van uw beperking(en); dit alles met als doel om u ondanks fysieke belemmeringen toch optimaal van uw golfspel te laten genieten.
De Golf-Pro waar ik intensief mee samenwerk is  Leo van Bennekom, werkzaam op golfbaan Catharinenburg in Melissant. (www.tee-time.nl)
Of u nu oud bent ………………… Of jong………………………..

Golfen is weggelegd voor iedereen, ook al heeft u nog nooit een club aangeraakt, ook al heeft u een fysieke beperking. Met plezier “een balletje slaan” is echt voor iedereen (weer) mogelijk.

Wilt u meer informatie ?
Neem dan contact op met:
Leo van Bennekom, Golf-pro    0653967738  www.teetime.nl

In Amerika is ‘The Swing Surgeon’ al jaren een begrip, maar nu gaat Don Trahan Europa veroveren met zijn baanbrekende ‘Peak Performance Golf Swing’.
De techniek in de golfsport staat niet stil, wie wil er nu niet beter, sneller, effectiever… en dit alles graag blessurevrij. Wie regelmatig golft herkent de kleine lichamelijke ongemakken als er 9 of 18 holes zijn gespeeld. Een vermoeide of pijnlijke rug kan een ware spelbreker zijn.

Behoefte aan een advies en/of clinic Peak Performance Golf Swing?
Neem dan contact op met Leo van Bennekom en golfen wordt weer een plezier!
Veel golfers die lessen volgen ervaren dagelijks het comfort van deze ‘Peak Performance Golf Swing’.
Kijk onder tab menu links en video’s voor voorbeelden.

Peak Performance Golf Swing

Don Trahan heeft de Peak Performance Golf Swing ruim 10 jaar geleden geïntroduceerd. Deze lichaamsvriendelijke manier van swingen stelt zelfs mensen met rugklachten in staat om comfortabel te kunnen golfen. Deze Peak Performance Golf Swing, door Don Trahan ‘Keep it vertical’ gedoopt, brengt meer regelmaat in het golfspel, verlaagt de handicap van de speler en zorgt ervoor dat de speler nooit meer vermoeid de baan uit komt.

Leo van Bennekom, al 13 jaar golfpro in Nederland, haalt nu deze belofte naar Europa. “Ik sprak regelmatig met mensen die veel plezier beleefden aan het golfen, maar nu minder of helemaal niet meer speelden vanwege rugklachten. Dit resulteerde in een zoektocht waarna ik in contact kwam met Don Trahan” aldus Leo van Bennekom. Als de eerste gecertificeerde instructeur (level 4 SSG) die werkt met Don Trahan’s Swing Surgeon System geeft Leo van Bennekom  één- of driedaagse cursussen voor golfers en het opleiden en certificeren van golfinstructeurs in Europa.

Don Trahan – The Swing Surgeon

Don Trahan is één van de 50 beste golfmasters in Amerika, in die hoedanigheid en als ervaringsdeskundige heeft hij een golfswing ontwikkeld die inmiddels wetenschappelijk erkend en onderbouwd is. D.J. Trahan – zoon van Don – heeft de techniek van zijn vader als de zijne gemaakt en zijn overwinningen op de PGA-tour hebben hem al ruim $8 miljoen opgeleverd.

Leo van Bennekom – Swing Surgeon Europe

Leo van Bennekom, directeur van Swing Surgeon Europe, is Master Golf Teacher USGTF en de eigenaar van TeeTime Golfstudio, verbonden met de golfbaan Catharinenburg in Melissant. Hij was tevens de oprichter van de Dutch Golf Teachers Federation en heeft in die hoedanigheid al ruim 150 golfprofessionals opgeleid.

Bezoek de volgende links